miercuri, 21 martie 2018

Cambrige Analytica - Acțiunile Facebook scad cu cca 5%. Hai ca se poate!

Acțiunile Facebook scad cu aproape 5% după scandalul Cambrige Analytica

Acțiunile Facebook s-au prăbușit luni, la deschiderea Bursei de pe Wall Street, cu 4,4 puncte procentuale, până la 177,01 dolari, comparativ cu 185,09 dolari, vineri, la închidere.
Ele au continuat ulterior să scadă, pierderile din capitalizarea de piață depășind 20 de miliarde de dolari.

„Am exploatat Facebook-ul pentru a recolta milioane de profile ale oamenilor, pentru a ne ajuta de ceea ce ştim despre ei ”, a spus Christopher Wylie, fost angajat al Cambridge Analytica, cel care a făcut dezvăluirile publicate de NYT și The Guardian.
Cambridge Analytica a colaborat cu un profesor de psihologie al Universităţii din Cambridge, Aleksandr Kogan, şi cu firma acestuia, Global Science Research (GSR), care a dezvoltat o aplicaţie „thisisyourdigitallife”-„aceasta este viaţa ta digitală”.
După ce a aflat de aplicația GSR, Facebook le-a cerut celor două companii să şteargă datele colectate despre utilizatorii reţelei, însă The New York Times scrie că firma Cambridge Analytica încă deţine majoritatea datelor.
Acum, Facebook se află sub presiuni uriaşe din partea parlamentarilor din SUA şi din Marea Britanie, din cauza modului în care gestionează datele utilizatorilor şi a vulnerabilităților care permit manipularea acestor date pentru publicitate politică.

un articol de Iulian Soare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu