miercuri, 2 mai 2018

Era artistilor a murit demult dragilor.

Artisti se vor mai naste, fara indoiala. Nimeni si nimic nu poate impiedica asta doar ca ei nu vor mai exista.
Era artistilor s-a incheiat de ceva vreme. De acum si pana la sfarsitul sfarsitului nu vom mai cunoaste altceva, la nivel de mainstraem,  decat produse media.
Trendul majoritar va fi decis si hotarat in birouri in care nu se mai fumeaza demult, birouri cu stele sau epoleti, indiferent de originea lor statala.
Artistii nu mai sunt doriti si cautati pentru ca dau idei, nasc controverse, pun probleme sitemului. Nu, artistii nu sunt de dorit. Produsele media da. Ele ne vor cultiva un gust indoielnic despre frumos si arta in general.
Produs media = arta furata in imensa ei majoritate de la artisti.
Produs media: Fara idei, fara probleme, fara intrebari, doar inregimentare si cash flow. Cu cat mai negri acesti bani negrii, cu atat mai bine.

La noi a inceput demult.
In opinia mea Stefan Banica Jr a fost unul - daca nu chiar singurul - dintre primele produse media de mare succes cu mentiunea extrem de importanta ca acesta a fost propria lui creatie pe care a stiut sa o vanda foarte bine cui investea mai mult in bunastarea lui. Absolut genial din acest punct de vedere.
Nu stiu cat de artist este Stefan, mai ales muzical vorbind pt ca in teatru nu l-am vazut jucand, dar eu unul l-am considerat mereu a fi cel mai mare sowman de la noi.
Dupa el au aparut toti cei pe care ii auziti ca vand de trei ori, cate trei zile la rand Sala Plalatului.
Bine acum... Din interiorul fenomenului va spun ca acestia in trei zile au vandut maxim o mie de bilete din cele 4060 locuri cat are aceasta capacitatea. Ceva mai putin de 350 de bilete pe seara.
Restul de "bilete vandute" din sala"plina pana la refuz" sunt invitatii date ca troc cu marile companii, primarii etc... Io te invit pe tine aici, tu ma chemi sa-ti cant la petreceri.
Alte produse media de succes ar fi Inna, Carla's dreams, Delia...etc. Completati voi pe linia punctata.
Daca veti privi atent veti vedea cum unii, "nume mari", se zbat ca broasca-n protap sa ajunga si ei, sa fie si ei sa... si ei... Si nu. Deloc NU!
Le datorez un sfat gratis. Dragilor, ati semnat cu casa de discuri gresita.
Numarati stelele si mergeti la aia care are mai multe. Este aritmetica, nu matematica si nici macr voi nu puteti gresi.

Va tin pumnii sa reusiti daca asta va doriti cu adevarat desi, sincer, nu cred ca cineva mai are de ales de acum inaminte.
Bafta multa dragilor!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu